De eerste gastblog staat online! Zo leuk! Ik wil jullie heel graag kennis laten maken met Marjolijn Schagen. Marjolijn is een ontzettend lieve vrouw met heel veel kennis over Essentiële olie, de werking en de ervaringen maar ook van het verwerkingsproces en de ingrediënten. Marjolijn is eigenaar van ‘Essania, centrum voor vitaliteit’.

Marjolijn: Zelf ben ik heel enthousiast over essentiële oliën en in deze blog wil ik graag met jullie delen waar dit enthousiasme vandaan komt.
Misschien heb je wel eens van essentiële oliën gehoord, ze worden ook wel etherische oliën genoemd. Welke naam je het beestje ook geeft het gaat om een geconcentreerd en puur plantaardige product dat zeer veel goede eigenschappen heeft waar wij als mensen ook gebruik van kunnen maken!
Mooi toch?

De essentiële oliën van de plant zijn namelijk zijn interne apotheek waardoor hij ervoor zorgt dat hij zelf sterk en gezond is met weerstand tegen alle belagers van buitenaf ( ook planten hebben het soms niet makkelijk!)
In de olie Hatsjoeee van Natuurlijk Jet is hier gebruik van gemaakt, als je baby (of jijzelf) verkouden is dan helpt deze olie de lucht te zuiveren en beter te ademen.
Maar er is meer waardoor ik er zo dol op ben, het ruikt namelijk ook heeel erg lekker ☺
Daar wordt ik blij van want geur is heel erg belangrijk, zeker een fijne geur in huis geeft een fijne sfeer. Maar ook een massage met een heerlijk geurende olie is een klein feestje wat je jezelf toch best mag gunnen in je hectische leven.
Massage maakt namelijk een gelukshormoon ( oxytocine) vrij, daar wordt je blij van maar ook ontspannen.
Dit werkt zowel voor je kindje als voor jezelf en natuurlijk ook voor je partner.
Een ander bijzonder feit van geuren is dat het rechtstreeks in je hersenen binnenkomt en wordt opgeslagen zodat je jaren later (terwijl je dit echt niet meer bewust weet) bij een bepaalde geur opeens een herinnering krijgt.
Dit is natuurlijk fijn als het een goede herinnering is, daarom zou je voor je kindje de geur ‘ Welkom op de wereld’ op een geursteentje kunnen druppelen in de kinderkamer. Deze geur is speciaal ontwikkeld voor het warme en rustige thuis voelen en exclusief verkrijgbaar bij Natuurlijk Jet.
Als je kindje uit logeren gaat of naar de crèche kan je 1 drupje van deze geur op het hemdje doen voor het veilige en warme thuis gevoel.

Kortom: je kunt dus op vele manieren gebruik maken van deze prachtige oliën, ik kan ze je van harte aanraden!